Home » Bilar » Bra att göra under hösten

Hösten är för bilen mer av en övergångsfas där man bör ta sig tiden att titta på det enda och det andra innan vintern böjar. Vill man hålla sin bil i bra skick kommer här några tips på höstfix för bilen.

Planera vinterdäckbytet

Även om vi fortfarande är en bra bit från 1 december när vinterdäcken ska sitta på bilen är det smart att redan nu boka in ett datum för bytet. På så sätt behöver man inte stressa och hitta någon som kan göra detta i sista minuten och man behöver bara göra en enkel påminnelse för sig själv på mobilen eller datorn. De som använder dubbfria vinterdäck kan med fördel boka ett ännu tidigare datum och vara trygg i vetskapen om att man inte behöver köra in till bytet med sommardäck och opålitligt underlag.

Förbered låsen för frost

Centrallås är en fantastisk sak, men man måste alltid ha en backupplan. Om det av en eller annan anledning inte fungerar att bara trycka på knappen och man måste manuellt låsa upp dörren vill man inte riskera att låset har frusit. Detta fixar man enklast genom att spruta in lite låsolja i låsen, helst redan innan första frosten kommer. Och gör det inte bara på förardörren utan även passagerardörren och bagageluckan.

Se över vinterutrustningen

När det kommer till vintern följer alltid en rad potentiella besvär med. Att behöva stanna bilen för ett problem är ju väldigt olika beroende på om det händer på sommaren eller vintern. Ett antal saker som borde finnas någonstans i bilen är de följande:

  • Startkablar
  • Snöborste
  • Isskrapa
  • Ficklampa
  • Bogserlina
  • Reflexväst

Är det något av dessa som saknas kan man alltid ta sig en titt på en butik som Mekster och införskaffa dem innan vintern kommer. Medan de ovanstående är nödvändig utrustning kan man även vilja tänka på att ha en extra mössa, ett par arbetshandskar och även en kupévärmare i bilen.