Home » Bilar » Kupévärmare håller din bil varm i vinter!


Vill du slippa frysa i bilen på morgonen i vinter så kan en kupévärmare vara en bra idé. Förutom att värma upp inne i bilen så hjälper den även till att frosta av rutorna vilket kan vara tacksamt en stressig vintermorgon, du slipper även imma på rutorna när du sätter dig i en redan varm bil. Det finns många kupévärmare att välja mellan, vad kan vara bra att tänka på?

Funktioner och specifikationer

Beroende på vilken kupévärmare du väljer så kan funktionerna variera. Många kupévärmare måste startas manuellt när du vill värma upp bilen, medan andra modeller har möjlighet till tidsinställd start eller via en app eller fjärrkontroll. De flesta av de nyare modellerna kan känna av när bilen är tillräckligt varm och drar ner effekten därefter. Det betyder att förutom att du får en säkrare uppvärmning av bilen så är det även en miljösmart funktion.

Placera din kupévärmare rätt

Eftersom kupévärmare finns i olika storlekar så kan det vara bra att tänka på vilken storlek du faktiskt behöver. I en liten bil räcker det i de flesta fall med en ganska liten värmare, men har du en stor bil så bör du köpa en värmare av större modell som effektivt kan värma upp din bil. En för liten värmare kommer behöva både mer tid och energi för att värma upp din bil och kommer varken gynna dig eller miljön. Förutom värmarens storlek så är även placeringen viktig. För att uppvärmningen av din bil ska kunna ske på ett effektivt sätt så är bra genomströmning viktigt, se till att värmaren har både fritt insug och utblås!

Överhettningsskydd

Se till att köpa en kupévärmare som har ett överhettningsskydd. Det är viktigt att den har en termostat som känner av ifall maxtemperaturen uppnås och automatiskt stänger av sig, se även till att den är S-märkt så kan du vara säker på att den är testad ordentligt.

Arkiv

Kategorier