Home » Bilar » Utrusta bilen inför påskresan

Är det vinter eller vår på påsken? I fjällen ligger snön kvar och erbjuder underbar vintersport. I söder lockar gröna skogar med vitsippor och porlande bäckar. Vart du ska åka påverkar vilken utrustning du behöver. Dessutom kan påskvädret vara förrädiskt. Ena dagen skiner solen, nästa morgon är vägarna täckta av snö. Kolla alltid väderleken på SMHI innan du kör!

Vinterdäck eller sommardäck

Behåll vinterdäcken och den viktiga vinterutrustningen om du ska köra till fjällen. Kontrollera att du har spolarvätska som tål frost och att snökedjorna är i bra skick.

Ska du ska köra till värmen i Skåne eller Tyskland bör du byta till sommardäck. I många länder är det förbjudet att köra med dubbdäck. Ta reda på vilka regler som gäller på din destination innan du kör. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i olika länder.

Ett smidigt takräcke för säker lastning

Ska du packa pjäxor för vintersport eller ryggsäckar för vandring behöver du extra lastkapacitet om du inte vill fylla upp hela kupén. Idag finns det lättmonterade takräcken som passar alla fordon och ger dig möjlighet att montera en skidbox eller takbox. Ta dig en titt på nätet och se om du kan hitta ett perfekt takräcke till påskresan!

Arkiv

Kategorier