Home » Bilar » Utsläppsfusk åtgärdas av Volkswagen

3043806-volkswagen

Det har varit många ivriga diskussioner angående det utsläppsfusk som rört det välkända och hittills pålitliga bilmärket Volkswagen. Denna skandal är ett hårt slag för företaget, men allra hårdast är det kanske för de som under flera års tid har kört omkring i bilar som släpper ut upp till 40 gånger mer än de tillåtna mängderna.

Volkswagen har lanserat en rad olika bilar som marknadsförts som miljövänliga. Det betyder alltså att de släpper ut mindre avgaser som är skadliga för både oss människor och för miljön. Med hjälp av avancerad teknologi har företaget medvetet installerat komponenter som manipulerat värden under tester och då visat låga utsläpp. Men i verkligheten ser värden alltså annorlunda ut.

Bilarna som producerats under åren 2008 – 2015 släpper ut alldeles för stora mängder kvävedioxid för att kunna kallas miljövänliga – och till och med för vad som är lagligt. Volkswagen har under de senaste veckorna bett om ursäkt och försäkrar sina kunder att åtgärder kommer att vidtagas samt att de bilar som sålts med detta fel kommer att uppgraderas. Hur detta kommer att ske har företagets ledning ännu inte berättat, men det kommer att finnas flera sätt för dig som bilägare att ta del av detta.

Arkiv

Kategorier